Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Bakgrunn og formål

Formål - IKA Rogaland

I følge formålsparagrafen i selskapsavtalen skal:

-

"Selskapet skal være arkivdepot for eierne. Selskapet skal legge til rette for at arkiv som eierne har ansvar for blir tatt vare på og gjort tilgjengelig for allmenheten, forskning og andre forvaltningsmessige og kulturelle formål i samsvar med arkivloven. Selskapet skal være et arkivfaglig rådgivningsorgan og kompetansesenter for eierne, og skal i samråd med eierne arbeide for å utvikle effektive og rasjonelle arkivtjenester. Arkivtjenesten utføres for eierne etter reglene om egenregi jf. Anskaffelsesforskriften §3-2. Selskapet kan utføre arkivfaglige tjenester til andre enn eierne, når dette bygger opp om formålet og kjernevirksomheten og det ikke er i konflikt med kravene om egenregi for selskapet. Selskapet kan etablere datterselskap når dette bygger opp om formålet og selskapets kjernevirksomhet Selskapet har ikke erverv som formål."

-

Ledelsen må sørge for at arkivarbeidet blir omfattet av selskapets internkontroll, jf. arkivforskrifta §4. Hos IKA Rogaland er dette ansvaret lagt til daglig leder.

-

Formål - arkivplanen

Formålet med arkivplanen er at den skal være del av IKA Rogaland sitt kvalitetssystem for arkivdanning og arkivforvaltning, og dermed et viktig internt arbeidsredskap og styringsverktøy.

Arkivplanen gir retningslinjer for behandling av all informasjon og dokumentasjon i selskapet. Alle ansatte i IKA Rogaland er forpliktet til å holde seg orientert om innholdet i arkivplanen, og følge de retningslinjene og rutinene planen inneholder.

Laster...